پس از اتفاقات روزهای اخیر در محدودسازی دسترسی به شبکه های اجتماعی تلگرام و اینستاگرام و یا به عبارتی همان فیلتر این دو ابزار ارتباطی، مجدداً شاهد عقبگرد به سمت سال 88 هستیم و شاهد هجوم بسیاری از کاربران در استفاده از انواع فیلترشکن های موجود در بازار هستیم. یکی از روشهایی که می توان فیلترینگ را در هر کشوری دور زد، استفاده از پراکسی و VPN است که بسیاری از کاربران فضای مجازی در ایران هنوز از خطرات استفاده از آنها آگاه نیستند و تنها برای رفع نیاز مقطعی خود به هر قیمتی با فشردن یک دکمه، خواهان بازگشت به شرایط قبل از فیلتر شدن شبکه های اجتماعی هستند. در ادامه به بررسی خطرات و مضرات استفاده از پروکسی ناشناس و VPN هایی می پردازیم که این روزها یا به طور مجانی و یا با قیمتهای نازل در دسترس کاربران قرار می گیرد.
چرا نباید از پروکسی استفاده کرد؟ خطرات استفاده از فیلترشکن
هرچند تعداد زیادی وبسایت های پروکسی وجود دارند که قابل اعتماد هستند و برای افراد بهره خالص هستند، در این بین افرادی هم هستند که با قصد خرابکارانه سایتهای پروکسی راهاندازی میکنند.
یک فهرست از سایت های پروکسی
یک جستجو برای عبارت “پروکسی” یا “سایت های پروکسی” یا عبارات مشابه انجام بدهید. حتماً با یک فهرستی از سایت های پروکسی مواجه می شوید که کم نیستند. تعدادی وبسایت بداندیش پروکسی هم بروی اینترنت هستند. روزانه صدها نوع از این گونه سایتها ساخته میشود و حتی شما هم میتوانید پروکسی خودتان را بسازید.
5 خطر استفاده از پروکسی و فیلترشکن
در اینجا به چند مورد از مضرات احتمالی استفاده از پروکسی خدمت شما شرح داده میشود:
خطر 1- اطلاعات شخصی شما در خطر است
تمام اطلاعات شخصی شما از بین سرویسدهنده پروکسی میگذرد و وبمستر یا صاحب آن پروکسی میتواند هر چیزی را که او میخواهد از اطلاعات شما رصد کند. بنابراین حساب ایمیل شما، بانک و جزئیات کارت های اعتباری، همه ممکن است به سرقت رود. اگر شما از یک سرور پروکسی شناخت کافی ندارید، که در اغلب موارد این گونه است، به هیچ عنوان از پروکسی برای تراکنش بانکی استفاده نکنید.
خطر 2 – کلاه برداری یا Phishing
یک سایت پروکسی ممکن است صریحاً برای ضربه زدن به شما طراحی شده باشد! برخی از آنها زمانی که به سایت ایمیل یا بانکی خود وارد میشوید، نسخه جعلی سایت را به شما نشان میدهند. سپس شما را ترغیب میکنند که اطلاعات ورودتان را وارد کنید و پس از آن به دلیل این که آن سایت اصلی نیست، به شما اخطاری مبنی بر کار کردن سایت می دهند، مثلاً ممکن است به شما بگویند که فعلاً دسترسی به سرویس دهنده مقدور نیست. در حالی که آن سایت، سایت اصلی مورد نظر شما نیست؛ و اطلاعات را به صاحب پرکسی میفرستد.
خطر 3- در برخی از سایت ها توقیف می شوید
برخی از IP های سرویس های پروکسی در وبسایت های خاص توقیف هستند. بنابراین شما قادر به دسترسی به این گونه سایتها با استفاده از پروکسی نیستید. هرچند این یک خطر بالقوه نیست.
خطر 4- پروکسی های ناپیدا
بسیاری از پروکسیها نشانی IP اصلی شما را نشان میدهند. فکر نکنید که نشانی شما از وبسایتهایی که بازدید میکنید پنهان مانده است. به ندرت پروکسیها به شما گمنامی کامل را میدهند.
خطر 5- ورود ویروس و جاسوس افزار به رایانه شما
بسیاری از پروکسیها به شما تعداد زیادی پنجره خودبازشوی تبلیغاتی نشان میدهند و همچنین سعی میکنند که برنامههای خرابکارانه را روی رایانه شما نصب کنند. این برنامهها برای بررسی و رصد رویه مرور صفحات وب و حتی اطلاعات شخصی شما نصب میشوند. پس آگاه باشید! از این خطرات پروکسیها و فیلترشکنها آگاه باشید و از پروکسیهای معروف و مطمئن استفاده کنید. پروکسیهایی که شناخته شده نیستند، ممکن است شما را در صدد هک اطلاعات شخصی قرار دهد.